Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Developer training: Domain-Driven Design Foundation (DDD)

Verbeter je Agile- en DevOps game. In deze tweedaagse training leer je de basis van Domain-Driven Design. Leer hoe je software ontwerpt, modelleert en creëert dat zich richt op de onderliggende business impact en een gedeelde taal creëert tussen de business experts en het team dat software maakt.

Een gedeelde taal tussen Business en IT

Heb je veel gelezen over Domain-Driven Design (DDD), maar weet je niet waar je moet beginnen? Zit je in een Agile- of DevOps-team, maar weet je niet wat de zorgen van uw business stakeholders zijn? Of is uw organisatie wel Agile maar er zijn nog veel kennisoverdrachten waardoor de verkeerde ideeën naar productie gaan? Wilt u overstappen op een microservices-architectuur, maar weet u niet zeker of dit de juiste weg is? Dan is onze DDD Foundation training precies wat je nodig hebt. Deze tweedaagse training biedt ervaring uit eerste hand met Domain-Driven Design, zodat u het in uw eigen context kunt gaan beginnen.

"DDD helpt ons nu bij de voorbereiding met 'proof of concepts', om domain first te denken en dezelfde terminology toe te passen in code als in andere communicatie. Bepaalde technieken uit de training zullen we nog gaan toepassen wanneer we naar de volgende fases gaan, maar voor nu heeft het ons al goed op weg gebracht. Ik merk dat iedereen iets uit de training heeft gehaald." - Marc Schut, ConnectingTheDots

De Domain-Driven Design training is perfect voor

De training Domain-Driven Design is perfect voor iedereen die betrokken is bij het maken van software, van software-architect tot product eigenaren, scrum-masters, bedrijfsanalisten, testers en software-engineers. De training begint bij het begin van DDD, dus je hoeft nog niet alle ins en outs te kennen. Als je voorbereid wilt zijn, raden we je aan het gratis e-book The Anatomy Of Domain-Driven Design te lezen of ga je gang en begin met het boek 'Domain-Driven Design' van Eric Evans.

Wat leer je tijdens de DDD Foundation training?

De tweedaagse training omvat veel praktische praktijkoefeningen die zowel theorie als praktijkvoorbeelden behandelen. Van strategic design patterns met ‘Big Picture EventStorming’, tot de tactical patterns met software modellering en Example Mapping. Je vertrekt met voldoende praktische ervaring om je eigen DDD-reis op gang te brengen. Programma

Domain-Driven Design basics

Je leert:

 • De essentiële Tactical design patterns
 • De essentiële Strategic design patterns
 • Hoe DDD past in jouw huidige software cultuur
 • Welke problemen DDD kan oplossen
 • Building blocks voor Model-Driven design

Werken met Domain-Driven Design

Je leert:

 • Collaborative modelling met EventStorming
 • Visualiseren en het distilleren van domainen
 • Context mapping voor strategic design
 • Hoe teams and software tegelijk te ontwerpen
 • Meerdere modellen creëren voor dezelfde bedrijfsvraagstukken
 • Kwalitatief hoge software ontwerpen en modelleren
 • Bounded contexts vinden en visualiseren met DDD strategische design patterns om teams te helpen schalen
 • DDD gebruiken voor deliberate discovery Developer Trainers

Hands-on ervaren DDD Trainers

Onze trainers zijn ervaren Software Engineers, Architecten en Consultants. Zij zijn echte goeroes in het vak met een enorme hoeveelheid praktijkervaring die ze graag delen. Van diepgaande kennis tot hands-on ervaring, ze leren je de beste skills!

Developer Learning Journey

De Learning Journey van een professional Developer begint bij Xebia Academy! Deze training biedt je de basics van Domain-Driven Design. Na deze opleiding, leer je meer over DDD tijdens onze Strategic Domain-Driven Design training op Professional level. Deze 2-daagse training neemt je mee in de wereld van modern strategisch Domain-Driven Design. Kennis die je daarna in jouw eigen omgeving direct kunt toepassen.

Ja, ik wil de DDD basics leren

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Studiemateriaal en een lekkere lunch zijn bij de prijs van de training inbegrepen
 • Reis- en verblijfkosten zijn niet inbegrepen
 • Deze training wordt gegeven in het Engels
 • We gaan niet coderen, je laptop heb je dus niet nodig
contact-us

Contact opnemen

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht! →

Of bel +31 (0)20 760 9844