online-training
Speciale avondtrainingen tijdens onze SummerSchool.
Start jouw zomerstudie.
Close
Product Owner

Design Thinking Foundation

Van verkeerde aannames naar juiste vragen. Deze dynamische workshop van 1 dag zit boordevol hands-on ervaring. Leer de basics van Design Thinking: de populaire human-centered software development aanpak.

Download brochure

Zet de user op de eerste plaats!

Wil je meer weten over Design Thinking? In deze Foundation level workshop leer je de basics van de human-centered benadering. Je leert hoe de user leidend wordt in iedere beslissing die wordt gemaakt. Design Thinking richt zich op het begrijpen van jouw doelgroep en het vervangen van aannames door vragen, onderzoek en experimenten.

“Design Thinking gaf me een compleet nieuw perspectief. Daardoor begreep ik hoe ik oplossingen kan bedenken waar mijn klanten écht op zitten te wachten!” - Scrum Team Member

Design Thinking Foundation is perfect voor

Weten wat Design Thinking is, is waardevol voor iedereen die streeft naar het beste product opleveren. Eerdere deelnemers waren onder andere Product Owners, Scrum Masters, Business Analysts, Customer Journey Experts, UX designers en Marketing Managers. Is innovatie je ding en wil je echt waarde toevoegen voor users, dan biedt Design Thinking je een nieuw perspectief op development. De workshop begint met de basisprincipes, er zijn dus geen vereisten voor deelname.

Wat leer je tijdens de Design Thinking Foundation workshop?

We werken in groepen, je bouwt een low-fi prototype (een vroege vorm van het product) waar je feedback op ontvangt. Jouw trainer is een Agile en Design Thinking goeroe die je coacht en inspireert. Duik in de wereld van human-centered design, snelle iteraties en prototyping. Aan het eind van de dag weet je hoe Design Thinking werkt en hoe je innovatieve oplossingen kunt creëren die perfect aansluiten op de behoeften van je users.

Design Thinking technieken

Je leert:

 • Definities van verschillende perspectieven
 • Interviewtechnieken
 • Persona’s
 • De Customer Journey map
 • Storytelling
 • Technieken om creativiteit aan te wakkeren, zoals brainstormen
 • Het maken van een ‘low-fidelity’ prototype
 • Zelf te starten met jouw eigen Design Thinking experiment 

Design Thinking kennis

Je leert:

 • Het hoe, wat en waarom van Design Thinking
 • Waarom empathie zo ontzettend belangrijk is
 • Jouw klanten beter begrijpen

Design Thinking Trainers

Jouw trainer is een Agile Specialist en Innovatie Coach. Een echte goeroe in het vak met heel veel ervaring. Deze ervaring maakt iedere training net even anders. Eén ding hebben alle trainingen gemeen: je doet inspiratie en ervaring op om nog beter samen te werken en betere producten op te leveren!

Design Thinking Learning Journey

Als Design Thinking compleet nieuw voor je is, dan is deze Foundation workshop van een dag een perfect vertrekpunt. Na deze workshop kun je je kennis nog verder uitdiepen en next-level Design Thinking vaardigheden verwerven tijdens onze 2-daagse Professional Design Thinking: Product Innovation training. Wil je leren hoe je zelf een Design Sprint kan faciliteren met je team, neem dan een kijkje bij de Design Sprint Facilitation of Design Sprint: in 4 dagen van idee naar product trainingen.

Ja, ik wil de user op de eerste plek zetten

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Studiemateriaal en een lekkere lunch zijn bij de prijs inbegrepen
 • Reis- en verblijfkosten zijn niet inbegrepen

Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)35 538 1921