Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close
Developer Skills

D3.js Foundation

Leer ‘from scratch’ data visualiseren met D3.js, een library die wordt beschouwd als de standaard voor de visualisatie van web data. De steile leercurve van D3.js wordt door veel Developers als ontmoedigen ervaren, maar wij zorgen ervoor dat jij binnen no-time aan de slag kunt!

Creëer datavisualisaties ‘from scratch’

Sommige webapplicaties bestaan uit datavisualisaties of charts. Er zijn genoeg libraries beschikbaar voor charts, maar vaak bieden ze een standaard look and feel, waardoor je uiteindelijk veel tijd kwijt bent aan maatwerk (monkey-patching). Ben jij een React, Vue en Angular Developer en heb jij het data joint patroon niet nodig? Toch is D3.js ook voor jou dé tool om datavisualisaties en diagrammen te creëren. Deze training biedt inzicht in D3.js en de praktijkervaring die je nodig hebt om er zelf mee te werken.

D3.js training is perfect voor

Deze training is gericht op Frontend Developers die unieke datavisualisaties willen maken, professionals die D3.js hebben geprobeerd maar door gebrek aan ervaring met rommelige code worden geconfronteerd en anderen die basis datavisualisatie theorieën willen ontdekken. Van alle deelnemers wordt verwacht dat ze basiskennis hebben van JavaScript, HTML en SVG.

Wat leer je tijdens deze training?

Je leert Data-Driven Documenten maken met behulp van D3’s data joint patroon en je leert werken met de enorme hoeveelheid programma’s die D3 biedt. Om het aantal boilerplates in je visualisatie code te verminderen, verkennen we de creatie van “reusable higher-order functions”. Na de training ben jij in staat om voor lopende projecten een interactieve datavisualisatie met behulp van D3.js.

Programma

 • Hoe het data joint patroon werkt voor het maken en updaten van visualisaties
 • Hoe je van datavisualisaties kleine, samengestelde en herbruikbare items maakt
 • Ontwerp en gebruik op maat gemaakte data-gedreven visualisaties
 • Werken met nutsfuncties: schaal, as, kleur, tijd en SVG-vormen (pad, boog, cirkel, rechthoek)
 • Animeer ‘state transitions’
 • Interactie met een visualisatie
 • D3.js in combinatie met moderne front-end frameworks

Developer Trainers

Onze trainers zijn ervaren Software Developers en Consultants. Zij zijn echte goeroes in het vak met een enorme hoeveelheid praktijkervaring die ze graag delen. Van diepgaande kennis tot hands-on ervaring, ze leren je de beste skills!

Developer Learning Journey

De Learning Journey van een professionele Developer begint at Xebia Academy! Wij bieden meer dan tien verschillende Foundation level trainingen die je kennis laten maken met o.a. programmeertalen en innovatieve technologieën. Daarnaast bevat ons portfolio ook Professional en Expert level trainingen die jou helpen de beste te zijn in jouw vakgebied! Bekijk ons Training Canvas en stel jouw unieke Learning Journey samen!

Ja, ik wil D3.js ontdekken!

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Studiemateriaal en een lekkere lunch zijn bij de prijs van de training inbegrepen.
 • Reis- en verblijfkosten zijn niet inbegrepen. 
 • We gebruiken een GitHub repository met oefenmateriaal, dat na de training beschikbaar blijft, inclusief een case, slides en alle oefeningen die we gedurende de dag doen.
 • Neem je eigen laptop mee naar deze training. Zorg dat je NodeJS LTS, Git en je favoriete IDE (WebStorm, VSCode) hebt geïnstalleerd.
Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)35 538 1921