Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Code Quality Gates training

Leer jouw quality assurance-proces te automatiseren en je code gezond en hygiënisch te houden. Deze Code Quality Checks training helpt je tijdige, bruikbare en geautomatiseerde feedback te ontvangen op jouw code. Een praktijkgerichte training voor developers, quality engineers en kwaliteitssepcialisten!

De kwaliteit van jouw code (Code Quality) is niet alleen belangrijk voor de levering van betrouwbare, hoogwaardige software, maar ook voor de algehele efficiëntie van je digitale activiteiten.

Als developer moet je continu ervoor zorgen dat jouw stakeholders tevreden zijn. Tegelijkertijd moet jouw code aan alle standaarden voldoen én gebruiksvriendelijk zijn. 

Werk je bijvoorbeeld met peer reviews en heb je codestandaarden op je eigen wiki? Top! Maar een mens kan nu eenmaal niet álles handmatig checken. En laten we eerlijk zijn: soms is het automatiseren van handmatige acties gewoon een stuk gemakkelijker.

Wist je dat...

 • Je jouw code automatisch kunt controleren en zo tijd vrij kunt maken voor verdere softwareontwikkeling?
 • Automatisering je kan helpen om je productiviteit aanzienlijk te verhogen?
 • Je alles wat je hiervoor nodig hebt in slechts één dag kunt leren?

Daarvoor hoef je enkel maar te leren hoe jij jouw eigen Code Quality Gates inricht. Quality Gates kan je onderdeel maken van je CI/CD-pijplijn, waardoor je zorgt dat alleen code van de allerhoogste kwaliteit de productiefase haalt!

Leer hoe je hoogwaardige Code Quality Checks uitvoert

Zoals gezegd leer je hoe je kwaliteitscontroleproces verregaand kunt automatiseren om jouw code schoon en gezond te houden. Ontvang tijdige, bruikbare en geautomatiseerde feedback op jouw code.

Deze training mag je dus niet missen, want we laten je zien hoe jij als developer:

 • Allerhande features veel sneller implementeert.
 • De time-to-market voor jouw product reduceert.
 • Je productiviteit aanzienlijk kunt verhogen.

In slechts één dag leer je hoe je de nodige Quality Gates voor een code repository op de juiste wijze inricht. Je verwerft bovendien alle kennis en vaardigheden om het geleerde direct toe te passen op je eigen projecten.

Kun je programmeren? Dan is deze hands-on training perfect voor jou!

Onze Code Quality Gates training is perfect voor developers, quality engineers en andere kwaliteitsspecialisten met programmeerkennis.

Wil je leren hoe je:

 • Code Quality Gates gebruikt en goed inricht?
 • Code Quality Gates in je bestaande CI/CD pijplijnen integreert?
 • Leren over best practices, maar ook over de valkuilen?

Dan is deze praktijkgerichte training gemaakt voor jou!

Wat leer je tijdens de end-to-end testing met Code Quality Gates training?

Code Quality Gates verbeteren de kwaliteit van je software(ontwikkeling). In deze training leer je daarom hoe je de diverse Code Quality Gates voor jou laat werken.

Na afronding van de training weet je alles over het inrichten van Code Quality tools. Je weet hoe je ze op correcte wijze instelt en in jouw code-ontwikkeling en softwareprojecten integreert.

Je leert alles over: 

 • De setup van Code Quality tools.
 • De uitvoering en integratie ervan in een bestaande CI/CD-pijplijn.
 • Het herkennen van de verbeterpunten.
 • Het beoordelen van de codeveiligheid en hygiëne (= schone code).
 • De analyseerbaarheid en leesbaarheid van je code.

Eerdere ervaring met Code Quality Gates is voor deze training niet vereist; programmeerkennis daarentegen wel. Het uiteindelijke leerdoel: weten waarom Code Quality tools essentieel zijn voor jouw werk.

Dit is dus geen training voor één specifieke tool; veel meer leer je hoe je de diverse Code Quality Gates zelf kunt inrichten en exploiteren. Daarom bevat elk onderdeel van deze training naast de nodige theorie ook praktijkgerichte oefeningen, zodat je later meteen aan de slag kunt.

Code Quality Gates trainers en learning journey

Onze trainers zijn stuk voor stuk deskundige softwareconsultants: goeroes in hun vakgebied met een uitgebreide staat van dienst. Ze richten zich op de voortdurende verbetering van softwarekwaliteit, het delen van hun kennis en de manier waarop developers samenwerken, interacteren en functioneren.

Om andere vaardigheden toe te voegen aan jouw skills set, check ons Quality Software Development upskill programma voor een overzicht van andere interesante trainingen in jouw klearning journey. Denk bijvoorbeeld aan End-to-End Testing with Playwright, Test Automation using Cypress or Agile Threat Modeling.

Ja, ik wil een Code Quality Gates professional worden!

Na inschrijving voor de training ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar je eventuele dieetwensen voor de lunch en sturen we de nodige literatuur ter voorbereiding.

Tot snel!

 Wat moet ik nog meer weten?

 • Neem je laptop mee (waarvoor jij de administratorrechten hebt).
 • Je hebt een GitHub-account nodig.
contact-us

Contact opnemen

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht! →

Of bel +31 (0)20 760 9844