online-training
Speciale avondtrainingen tijdens onze SummerSchool.
Start jouw zomerstudie.
Close
Scrum Master

Certified Scrum Master (CSM) door Jeff Sutherland

Leer alles over Scrum van één van de grondleggers zelf! Jeff Sutherland neemt je mee in de wereld van Agile werken volgens Scrum. De CSM is een 2-daagse training inclusief Scrum Alliance certificaat.

Download brochure

Leer alles over Scrum van Jeff Sutherland

Sta je te springen om het hoe en waarom van Scrum te ontdekken, of is jouw ambitie Certified Scrum Master worden? Dit is jouw kans om alles over Scrum te leren van één van de grondleggers zelf! Jeff Sutherland neemt je twee dagen mee in de wereld van Scrum. Hij deelt al zijn kennis en ervaringen om te zorgen dat jij als Certified Scrum Master de beste bent in wat je doet.

"Jeff deelde met veel passie zijn persoonlijke ervaringen en wat hem ertoe heeft gebracht bracht dit framework te creëren. Dit hielp mij Scrum veel beter begrijpen en heb ik als zeer waardevol ervaren." - Agile Coach

De CSM training is perfect voor

Je hebt onze Scrum Foundation training gevolgd, de basics geleerd op de werkvloer of veel gelezen over Scrum. Ook als Scrum nog vrij nieuw voor je is, kun je deelnemen aan deze training. CSM is perfect voor iedereen die meer wil weten over Scrum en officieel Certified Scrum Master wil worden.

Wat leer je tijdens deze Certified Scrum Master (CSM) training?

Deze training start met het begrijpen van de basics van Scrum. Jeff behandelt de principes van Agile en vertelt over het ontstaan van Scrum. Na het leggen van dit fundament, verkennen we hoe je Scrum inzet om klanten te blijven verrassen. Je leert wat de drie hoofdrollen zijn binnen Scrum en wat het doel is van Scrum events. Ook laat Jeff zien hoe feedback loops en een Product Backlog bijdragen aan blijven leren en blijven verbeteren. Aan het einde van de training kan jij een Scrum Team opzetten, User Stories schrijven en jouw team coachen naar de top.

Programma

 • Scrum & Agile: wat is Scrum en hoe sluit het aan op een Agile mindset?
 • Scrum Framework: hoe ziet een Scrum proces eruit? En, wat zijn Scrum waarden?
 • Scrum Team: kenmerken van alle rollen binnen een Scrum Team. En, hoe zet je een Scrum Team op?
 • Scrum Events: het doel van ieder Scrum event, met focus op sprints, en de verantwoordelijkheden per rol
 • Scrum Artifacts: wat zijn Scrum Artifacts en waarom gebruik je ze?

Jouw trainer: Jeff Sutherland

Xebia Academy is met trots onderdeel van Xebia, een internationaal netwerk van toonaangevende experts en mensen die het verschil willen maken. In 1993 lanceerde Jeff Sutherland het eerste Scrum Team, om daarna bij veel bedrijven wereldwijd het verschil te maken met deze innovatieve aanpak. Kies je voor een Scrum training van Jeff Sutherland, dan ontvang je skills, kennis en ervaringen direct van één van de grondleggers zelf.

CSM Certificering

Het CSM examen (plus 1 herkansing) en Scrum Alliance certificaat zijn bij de training inbegrepen. Om je certificering te behalen is aanwezigheid tijdens de volledige training een vereiste. Het examen leg je online af op een moment naar keuze. Maak het examen en een eventuele herkansing wel binnen 90 dagen. Na 90 dagen is het examen namelijk voor eigen rekening. Slaag je voor het CSM examen dan:

 • ontvang je een Scrum Alliance Certified Scrum Master certificaat
 • word je lid van de Scrum Alliance community, na twee jaar vernieuw je jouw lidmaatschap
 • word je opgenomen in de wereldwijde Certified Scrum Master database

Scrum Alliance

Certified Scrum Master Learning Journey

De Learning Journey van een Certified Scrum Master begint met nieuwsgierig zijn naar Scrum. We bieden je de basics in onze Scrum Foundation training. Heb je al een idee wat Scrum inhoudt, dan kan je ook direct starten met de CSM training op Professional level. Wil je een expert worden? Met een CSM certificaat en een jaar ervaring kan je deelnemen aan onze Advanced Certified Scrum Master (A-CSM) training. Heb je de ambitie om trainer te worden, of spaar je titels? Scrum Alliance biedt extra certificaten voor Scrum fanaten.

Ja, ik wil Certified Scrum Master worden

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Het Scrum Alliance CSM examen is bij de prijs van de training inbegrepen
 • Studiemateriaal, een lekkere lunch en Jeff's boek: 'Scrum: The Art of Doing Twice the Work in Half the Time' ook
 • Reis- en verblijfkosten zijn niet inbegrepen
 • Jeff geeft deze training in het Engels. Gaat jouw voorkeur uit naar een Nederlandstalige training? Vind hier meer informatie over onze CSM trainingen

CSM of PSM?

Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)35 538 1921