Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close
DevOps

Certified Kubernetes Administrator

Word binnen twee dagen een Certified Kubernetes Administrator (CKA). Je leert alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan: de kernbegrippen van Kubernetes, wat er nodig is om je eigen cluster te bouwen, en nog veel meer Kubernetes skills! Incl. The Linux Foundation/CNCF examen en certificaat.

Download brochure

Maak een vliegende start met Kubernetes!

Als een team dat andere teams helpt bij het hosten van hun Docker-containers of als DevOps team dat alles zelf doet, heb je besloten om te gaan werken met Kubernetes. Goede keuze en er zijn genoeg oplossingen beschikbaar om direct aan de slag te gaan! Dan ontdek je dat alle prima gaat op dag één, maar hoe zit het met dag twee? Weet je eigenlijk wel hoe het systeem dat je zojuist hebt aangemaakt onder de motorkap werkt? Geen zorgen, deze 2-daagse training leert je alle skills die je nodig hebt!

De Certified Kubernetes Administrator (CKA) training is perfect voor

Deze training is bedoeld voor Engineers die containerplatforms bouwen, onderhouden en supporten en meer willen leren over het bouwen van een echt production-ready platform. Of je het nu zelf host of het wordt gehost op een cloud platform zoals Google Cloud, deze training helpt je een stap verder. Verwerf de kennis die nodig is om je CKA certificaat te behalen en zorg dat je klaar bent voor alle uitdagingen waar je cluster mee te maken kan krijgen. CKA is een Professional level training. Dit betekent dat er voorwaarden zijn voor deelname. Jij bent bekend met command-line tools en Linux besturingssystemen en hebt ervaring met systeem beheer of development.

Wat leer je tijdens de CKA training?

Dit is jouw kans om je Kubernetes kennis een boost te geven. Deze training brengt je van geen Kubernetes-knowhow naar Certified Kubernetes Administrator (CKA) in slechts twee dagen. Door het stap voor stap aan te pakken met een combinatie van theoretische intermezzo’s en praktijkgerichte oefeningen ben jij in een mum van tijd op de hoogte. Je leert alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan: de kernbegrippen van Kubernetes, wat er nodig is om je eigen cluster te bouwen, en nog veel meer Kubernetes skills!

Je leert:

 • De kernbegrippen van Kubernetes
 • Wat er nodig is om een Kubernetes cluster op te bouwen
 • Waar je rekening mee moet houden bij het ontwerpen van je architectuur
 • Hoe je een Kubernetes cluster beveiligt
 • De netwerkconfiguratie op de cluster machines begrijpen
 • Hoe de interface van het containernetwerk [CNI] werkt
 • Het monitoren van alle cluster componenten
 • Het hosten van stateful applicaties op een Kubernetes cluster
 • Hoe de verschillende componenten in een Kubernetes cluster samenwerken
 • Kubernetes clusters installeren, configureren en valideren
 • De Kubernetes scheduler kunt gebruiken
 • Applicatie logberichten op Kubernetes inzien
 • Hoe je Kubernetes upgrades uitvoert
 • De vaardigheden om Kubernetes clusters te debuggen
 • De laatste Kubernetes trends

Kubernetes Trainers

Jouw trainers zijn naast trainer ook DevOps, IT Architecture, SRE en Software Engineering Consultants. Het zijn goeroes in hun vakgebied die een gebalanceerde combinatie van theoretische kennis en praktische know-how met jou delen. Zij vertellen je graag over hun real-life ervaringen om je te helpen Kubernetes beter te begrijpen en je voor te bereiden op het CKA examen! 

CKA Certificering

Het Kubernetes Administrator online examen (plus één herkansing) en het Cloud Native Computer Foundation certificaat zijn bij de training inbegrepen. Het examen bestaat uit een set van problemen die je, binnen drie uur, moet oplossen in een command line. Nadat je slaagt voor het examen ontvang je je CKA certificaat. Deze is 36 maanden geldig is, waarna je moet voldoen aan de eisen voor verlenging. 

DevOps Learning Journey

Xebia Academy biedt uitgebreide mogelijkheden om meer te leren over DevOps, en meer specifiek, over Kubernetes. Waar je ook bent op je carrierepad of wat je toekomstplannen ook zijn, wij helpen je een stap verder! Van DASA Certified DevOps trainingen tot Site Reliability Engineering (SRE) en Kubernetes. Creeer je eigen Learning Journey of neem contact op met onze trainingsadviseurs om jouw ambities te bespreken. 

Ja, ik wil een Certified Kubernetes Administrator worden!

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Het CKA examen en certificaat zijn bij de prijs van de training inbegrepen.
 • Studiemateriaal en een lekkere lunch zijn ook inbegrepen. 
 • Reis- en verblijfkosten zijn niet bij de prijs inbegrepen.
 • Neem je laptop (met admin rechten) mee.
Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)35 538 1921