Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close
Cloud Technology

AWS Lambda Functies met Serverless Scientist - Virtual

Leer hoe je met vertrouwen nieuwe versies van bestaande AWS Lambda functies naar productie kunt brengen zonder uitputtende unit en/of integratie tests. In deze 4 uur durende workshop ga je hands-on aan de slag en ervaren hoe dit kan.

Aan de slag met Serverless Scientist

In deze training ga je aan de slag met het Serverless Scientist test framework. Deze maakt het mogelijk om het gedrag van nieuwe versies van bestaande AWS Lambda functies te vergelijken met de productieversie… in een productie-omgeving. De requests in productie worden verwerkt door zowel de huidige versie en eventuele nieuwe implementaties (met verbeteringen of ‘refactored’ functionaliteit). De gebruiker van jouw Lambda functies merkt dit niet en jij bent in staat om te kijken of de nieuwe versie functioneel gelijk is, en qua performance, geheugengebruik, of stabiliteit beter is. Pas als zeker is dat de nieuwe versie beter is, maak je deze de nieuwe versie in productie.

Deze training is perfect voor

Ben jij AWS Lambda functies aan het ontwikkelen en moet je regelmatig nieuwe versies releasen? Ben je aan het experimenteren met verschillende implementaties van dezelfde functionaliteit in AWS Lambda functies? Is het moeilijk om met unit- of integratietesten alle functionaliteit af te dekken omdat je gebruikers je applicaties op onbekende of onverwachte manieren gebruiken? En wil je toch met vertrouwen nieuwe versies releasen die beter zijn dan de voorgaande versie? Dan is deze workshop iets voor jou.

Diepgaande AWS Lambda kennis is niet nodig, maar enige ervaring met het ontwikkelen van Lambda functies is wel gewenst. In de workshop zul je ook zelf code aanpassingen doen.

Wat leer je en hoe ziet het programma er uit?

Deze workshop is gebaseerd op hands-on tutorials die we met succes op internationale architectuurconferenties hebben gehouden.

We starten het programma met een korte introductie over serverless architectures, AWS Lambda functies en het Serverless Framework. Vervolgens beschrijven we verschillende testmethoden en vergelijken we deze met een nieuwe aanpak: Scientist. Daarna ga je zelf aan de slag met het uitvoeren van een zevental challenges in Instruqt, een online trainingsomgeving waarin de challenges worden uitgevoerd. Stap voor stap ga je de Serverless Scientist inregelen en gebruiken om nieuwe versies van AWS Lambda functies te verbeteren en te valideren. Het uitvoeren van deze challenges neemt het grootste deel van de workshop in beslag; je zal daarbij waar nodig ondersteunt worden door de trainers.

De trainers

De trainers zijn onderdeel van de IT Architects unit van Xebia en hebben ruime ervaring met ontwikkelen en ‘refactoren’ van serverless applicaties. Zij zijn tevens de ontwikkelaars van het Serverless Scientist framework die in deze training gebruikt wordt. De kennis en ervaring wordt dus uit eerste hand overgedragen. 

Wat moet ik nog meer weten?

  • Breng je eigen laptop mee. Zorg dat hierop een up-to-date versie van Google Chrome, Safari of Firefox is geïnstalleerd.
  • De workshop is hands-on en je zult zelf wat code gaan schrijven om AWS Lambda functies aan te passen. Dit kan gedaan worden in Go, Ruby, Python, JavaScript of Java
  • Reis- en verblijfkosten zijn niet inbegrepen.
Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)35 538 1921