Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close
online-training
Update corona maatregelen: wij organiseren weer fysieke trainingen!
Bekijk hier ons trainingsaanbod
Close

Agile Threat Modeling - Virtual

Denk als een hacker, voorkom een hack. Deze 1-daagse training leert je zwakke plekken herkennen en je software beschermen. Blijf je software voortdurende verbeteren door risico's in kaart te brengen met Agile Threat Modeling.

Download brochure

Denk als een hacker, voorkom een hack!

Jezelf continu afvragen wat er mis kan gaan is niet altijd aan te raden. Als we het over het beschermen van jouw software hebben, dan is het zeker goed om hier wel frequent bij stil te staan. Tijdens deze 1-daagse Agile Threat Modeling training leer je denken als een hacker om een hack te voorkomen. We gebruiken Agile refinement technieken als Impact Mapping, Event Storming en Specification by Example om op een proactieve manier naar risico’s te kijken.

"De interactie vond ik het leukste van de training, je leert op een praktische manier door oefeningen te doen." - De Goudse

De Agile Threat Modeling training is perfect voor

Wij bieden deze training aan Developers, Testers, Product Owners, Software Architects en iedereen die betrokken is bij software development en delivery. Wil jij weten hoe hackers misbruik kunnen maken van jouw software en hoe jouw systeem reageert op een aanval? Of wil je pro-actief jouw software leren beschermen? Dan is deze training perfect voor jou.

Wat leer je tijdens Agile Threat Modeling?

Deze training is erop gericht jou te leren hoe je risico's in kaart kunt brengen. Je leert hoe hackers naar je systeem kijken en welke technieken ze gebruiken om het te kraken of misbruiken. Deze training legt de nadruk op het herkennen van risico's en meer te leren over de aanpak van aanvallers. Weet je dit, dan is het beschermen van je software makkelijker!

Programma

Je leert:

 • Security risico’s identificeren tijdens de overgang van Epic- naar User Stories
 • Mogelijke risico’s identificeren tijdens iedere Refinement fase
 • Risico’s en mitigerende maatregelen prioriteren
 • Security User Stories maken en deze een plek geven op de Backlog
 • Risico's die een impact hebben op functionaliteit te identificeren
 • Een breed spectrum van risico’s (zoals de OWASP top 10) herkennen
 • Mitigerende maatregelen identificeren en toekomstige releases veiliger maken

Security Trainers

Deze Security training wordt gegeven door experts in hun vakgebied, specialisten die wij ook wel goeroes noemen. Jouw trainer is een Security & Privacy expert met veel ervaring, die graag zijn of haar kennis en vaardigheden deelt om jou te helpen met de beveiliging van jouw software.

Security Learning Journey

Naast deze Foundation level Agile Threat Modeling training, bieden we ook een Secure Coding Foundation training. Deze training is speciaal voor Developers en focust zich echt op het schrijven van code. Wil je een training op Professional level volgen? Xebia Academy biedt ook een 2-daagse Pentesting Web & API Application Foundation aan.

Ja, ik wil mijn software beter beveiligen

Na aanmelding voor deze training ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar je dieetwensen en delen we literatuur als je je moet voorbereiden. Tot dan!

Wat moet ik nog meer weten?

 • Aan het eind van de training krijgt iedere deelnemer een exemplaar van de 'Microsoft Elevation of Privilege game' die ook tijdens de training gebruikt wordt
 • Deze training geeft recht op 8 CPE punten
 • Deze training wordt in het Nederlands en Engels gegeven
 • Travel & accommodation expenses are not included
Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)20 760 9844