Certified Scrum Trainer

Petra Skapa

Petra Skapa heeft Scrum geleerd van Ken Schwaber, co-ontwikkelaar van het Scrum Framework. Ze heeft ervaring als ontwikkelaar, Scrum Master, iteration manager en agile projectmanager in verschillende domeinen, van vliegtuigmaatschappij tot retail en van medisch tot telecom.

Petra Skapa

Meer over

Ze heeft een bachelorsdiploma in Human and Social Development aan de University of Victoria (1998) en een master in Object Oriented Software Technology van Saint Mary’s University (2001). Sinds 2011 is ze Certified Scrum Trainer (CST) en heeft wereldwijd honderden studenten getraind in het Engels en het Frans. Daarnaast is ze ook Certified Scrum Practitioner (CSP), Certified Scrum Master (CSM), Certified Product Owner (CSPO) en Certified LeSS Practitioner (Large Scale Scrum). 

Petra’s IT-carrière begon in 2002 met een stage bij TransCanada Pipelines als ontwikkelaar, daarna sloot ze zich in 2003 aan bij ThoughtWorks, een internationaal agile consultancy bedrijf. Ze heeft gewerkt voor meerdere Fortune 1000 cliënten in Noord-Amerika op het gebied van product delivery en agile coaching. In 2007 heeft ze Gap als Chief Agilist geleid door een organisatie brede agile transformatie. Waarna ze in Europa samen met ValTech aan grootschalige agile transformaties heeft gewerkt. Sinds 2011 is Petra medeoprichter van een eigen praktijk gericht op het ondersteunen van agile transformaties met Scrum training, agile consulting en coaching. 

Met een achtergrond als maatschappelijk werker is Petra ervan overtuigd dat verandering vanuit individuen komt. Keuzes van mensen worden direct beïnvloed door hun motivatie, intern of extern. Ze verdiept zich in organisaties door contact te maken met de mensen en te gaan naar waar het werk is. Petra kan snel vertrouwen met een team opbouwen door begrip te krijgen van hun perspectieven en hen te leiden in de richting waar ze waarde zien voor zichzelf, hun product en hun organisatie. Ze gelooft dat elke agile adoptie uniek is, net als elk individu, en past daarom haar aanpak aan aan de specifieke context.

Petra spreekt regelmatig op conferenties zoals Agile Central Europe, Agile Eastern Europe, Better Software Conference, Dev Chicks, XP Suiss, Scrum Gatherings en Agile Open Canada. Ze is medeorganisator van de Agile Victoria Meet-up en hosts een Scrum Breakfast Club. 

Petra’s key values zijn integriteit en respect voor mensen. Ze heeft onder andere training gegeven aan de Rabobank en ING, en heeft bijgedragen aan de agile transformatie van The Gap, Orange Telecom en Alcatel Lucent.

background
background
Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)35 538 1921