Certified Scrum Trainer

Jeff Sutherland

Jeff Sutherland, oprichter en voorzitter van Scrum Inc., is de uitvinder en medebedenker van Scrum. Hij lanceerde het eerste Scrum-team in 1993 en zorgde voor de groei ervan in bijna elke industrie: financiën, gezondheidszorg, hoger onderwijs en telecom. Dr. Sutherland is de Scrum Trainer (CST) waarmee we samenwerken voor de Certified Scrum Master training in Nederland.

Meer over

Zijn meest recente boek, Scrum: The Art of Doing Twice the Work in Half the Time, heeft wereldwijd meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

Dr. Jeff Sutherland van Scrum Inc., een voormalig Amerikaanse luchtmacht "Top Gun", is de uitvinder en medebedenker van het Scrum-kader. Scrum, ontwikkeld in 1993, is sindsdien overgenomen door de overgrote meerderheid van software-ontwikkelingsbedrijven over de hele wereld.

Jeff realiseerde zich dat de voordelen veel verder reiken dan software en pionierde met de toepassing van dit lichtgewicht framework op verschillende andere industrieën, waaronder: automotive, biotech, finance en telecom. Als oprichter en voorzitter van Scrum Inc. zet Jeff zich in voor het implementeren van Scrum en het schalen van Scrum binnen de onderneming. Dr. Sutherland blijft best practices onderwijzen en delen met organisaties over de hele wereld. In 2018 ontwikkelde en publiceerde hij De definitieve Gids voor het Scrum@Scale Framework.

background
background
Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)35 538 1921