Professional Scrum Trainer

Gunther Verheyen

Met zijn jarenlange ervaring is Gunther Verheyen een van de grootste specialisten in Scrum. Na een aantal jaren als consultant te hebben gewerkt, leidde hij vanaf 2013 de Professional series bij Scrum.org naast de Europese activiteiten. Gunther verliet Scrum.org in 2016 om zijn weg te vervolgen als zelfstandige Scrum caretaker.

Gunther Verheyen

Meer over

Na zijn afstuderen in 1992 ging Gunther Verheyen pionieren met IT en softwareontwikkeling. Zijn Agile-avontuur begon in 2003 met eXtreme Programming en Scrum. Er brak een periode aan waarbij hij jarenlang fanatiek Scrum toepaste in de meest uiteenlopende situaties. Vanaf 2010 werd Gunther de inspiratie en de drijvende kracht achter een aantal grootschalige transformaties van ondernemingen. Na een succesvolle carrière als consultant trad hij in 2013 toe tot Scrum.org.

Bij Scrum.org werkte Gunther nauw samen met Ken Schwaber, een van de grondleggers van Scrum. Verder nam hij de Professional Scrum-serie van Scrum.org onder zijn hoede en gaf hij tegelijkertijd leiding aan de Europese activiteiten van Scrum.org. In 2016 nam Gunther afscheid van Scrum.org om zich te vestigen als zelfstandig Scrum dienstverlener. 

In 2013 publiceerde Gunther het succesvolle boek "Scrum – A Pocket Guide (a smart travel companion)". Het boek werd in 2016 vertaald naar het Nederlands met als titel "Scrum Wegwijzer (een kompas voor de bewuste reiziger)". Ken Schwaber omschreef dit boek als 'de beste beschrijving van Scrum die momenteel beschikbaar is' en 'een buitengewoon deskundig boek'. 

Gunther Verheyen is een Professional Scrum Trainer (PST) en heeft nauw samengewerkt met andere professionele Scrum-trainers uit het wereldwijde netwerk van Scrum.org. Gunther is verder een van de grondleggers van het Agility Path en van het Nexus-raamwerk voor Scaled Professional Scrum.

Wanneer hij niet op reis is voor Scrum of andere professionele activiteiten, woont en werkt Gunther in Antwerpen (België).

Lees hier meer over Gunther.
Neem contact op met Gunther op Gunther.verheyen@mac.com. Je vindt Gunther ook op LinkedIn en Twitter.
Of lees meer over zijn uiteenzettingen over Scrum op zijn blog.

background
background
Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)35 538 1921