Xebia Academy is also available in EnglishSwitch to English
Close

Met welke Product Owner Training behaal ik mijn PSPO II certificaat?

Ik wil mijn PSPO II-certificering behalen, is er een training voor product owners die me hierop voorbereidt?

Als je een PSPO II-gecertificeerde product owner wilt worden, zijn er een aantal opties om er te komen. Allereerst is er geen Professional Scrum Product Owner II-training. Scrum.org heeft een Professional Scrum Product Owner level II (PSPO II) examen, waar iedereen die PSPO I-gecertificeerd is op kan inschrijven. Je moet wel veel kennis van Scrum hebben en veel ervaring als Product Owner.

PSPO II Certificate - Professional Scrum Product Owner II

Kan ik een training volgen die me voorbereidt op het PSPO II-examen?

Je kunt een Advanced Product Owner Training volgen, maar begrijp dat dit je niet direct voorbereidt op de PSPOII-beoordeling. Scrum.org zegt op haar website:

"Iedereen die het PSPO II examen aangaat, moet voordat hij hiermee kan beginnen diepgaande ervaring met Scrum en het Product-Ownerschap hebben. De deelnemer dient de Professional Scrum Product Owner Training te hebben gevolgd. Het volgen van een training is echter niet voldoende voor certificering. De PSPO II-beoordeling is erg moeilijk, en bestaat uit multiple-choice vragen, case study vragen en essays.

De PSPO-assessments zijn gebaseerd op de Professional Scrum Product Owner kennis-onderwerpen. De beoordeling is streng. Veel vragen dagen je uit om na te denken over de betekenis van de Scrum-gids of deze te interpreteren, inhoud van de PSPO-onderwerpen, het leerpad voor product owners toe te passen en in sommige gevallen je eigen ervaring toe te passen. De aanvullende informatie om u voor te bereiden op de PSPO Assessment en manieren om meer te weten te komen over Scrum vind je hier."

Dus het komt erop neer dat je veel zelfstudie moet doen als je een PSPO II-gecertificeerde product owner wilt worden. Wetende dat er niet veel van zijn, is het zeker de moeite waard om tijd in te steken.

Contact opnemen
contact-us

Ons team staat voor je klaar

Stuur ons een bericht!

Of bel +31 (0)20 760 9844