SAFe Executive Workshop

Agile Leiderschap
SAFe

Leiderschap en visie op elkaar afstemmen voor transformatieve resultaten. Verdiep je in deze Executive Workshop in het Scaled Agile Framework (SAFe) om Agile in te zetten op executive niveau, zodat de strategie binnen de gehele onderneming wordt gerealiseerd. Om een succesvolle transformatie naar een SAFe organisatie mogelijk te maken.

Wil je je team(s) of organisatie trainen?

Wesley helpt je graag verder met een trainingsoplossing op maat.

Neem contact op

Wat ga je leren?

Omarm Agile in een bedrijfsomgeving!

Steeds meer bedrijven omarmen de Agile manier van werken, maar hoe pas je Agile toe op grotere schaal? SAFe is een raamwerk dat is ontwikkeld om je te helpen de strategie op een Agile manier te implementeren: effectiever, slanker, sneller en kostenefficiënter. Je kunt je voorstellen dat samenwerken met meer dan 50 mensen een uitdaging is. Na deze training weet je hoe je structuur, strategie en teams op elkaar kunt afstemmen en samen het beste product kunt maken.

  • Wees voorbereid op een vraag als: “Maar hoe zit het dan met [jouw unieke situatie]?” Veel leiders maken zich zorgen dat SAFe niet werkt of moeilijk toepasbaar is voor hun specifieke branche, product of organisatie.
  • Help hen te focussen op de SAFe Lean-Agile principes om te begrijpen dat hun problemen kunnen verschillen, maar dat de maatregelen om te verbeteren universeel zijn. Bedenk ook welke voorbeelden en casestudies je zou kunnen delen om hen te coachen over hoe SAFe werkt voor vele industrieën en organisaties.
  • “Hoe zal dit onze budgettering en financiële controles veranderen?” Het komt vaak voor dat leiders zich zorgen maken over hoe ze Lean Budgeting moeten toepassen en hoe ze het in de praktijk kunnen laten werken.
  • Bereid je voor op de vraag: “Hoe gaan we het succes van onze SAFe-transformatie meten?”.

Belangrijkste leerdoelen

  1. Welk potentieel biedt SAFe voor jouw organisatie?
  2. Wat zijn de kernprincipes en raamwerkelementen van SAFe?
  3. Wat betekenen de concepten van Agile Portfolio Management en LEAN Agile Budgeting? En hoe verbeteren ze de afstemming tussen organisaties en de bedrijfsstrategie?
  4. Hoe worden het succes en de voortgang van Scaled Agile implementaties gemeten?
  5. Hoe leid ik de implementatie van SAFe?

Programma

Om de beslissing in een onderneming te nemen om SAFe te gaan gebruiken, moeten SAFe Practice Consultants (SPC’s) mogelijk de uitvoerende belanghebbenden op één lijn brengen over de problemen die moeten worden opgelost, hun begrip ontwikkelen van wat het betekent om een Lean onderneming te zijn, hen helpen beoordelen waar ze zijn op die reis en hen begeleiden bij de volgende stappen om SAFe beter te begrijpen.

De SAFe Executive Workshop Toolkit biedt de middelen die een SPC nodig heeft om deze discussies en beoordelingen te faciliteren.

De workshop bevat een flexibele set dia’s en oefeningen om de huidige uitdagingen met leidinggevenden te bespreken, de waardestroom van bedrijfsflexibiliteit en de zeven kerncompetenties van een Lean onderneming te introduceren, zelfevaluatie uit te voeren met betrekking tot de huidige symptomen en volgende stappen te definiëren.

Voor wie is deze training?

De SAFe Executive Workshop is speciaal ontworpen door SAFe voor C-level executives en leiders die SAFe methodieken willen introduceren in hun organisatie. De inhoud is zorgvuldig samengesteld voor CEO’s, CTO’s en andere besluitvormers op hoog niveau.

Vereisten

Neem je strategische doelen en uitdagingen mee om deze workshop zo waardevol mogelijk voor je te maken en je vragen beantwoord te krijgen.

Een basiskennis van Agile-principes is nuttig, maar niet vereist.

Aan het einde van deze workshop ben je goed uitgerust om waarde te creëren met SAFe en een Lean-Agile transformatie te leiden aan het roer van je organisatie.

Examen en certificering

Deze workshop is niet gecertificeerd.

Wat moet je nog meer weten?

Wees voorbereid op een vraag die klinkt als, “Maar hoe zit het dan met [jouw unieke situatie]?”. Veel leiders maken zich zorgen dat SAFe niet werkt of moeilijk toepasbaar is voor hun specifieke branche, product of organisatie.

Help hen te focussen op de SAFe Lean-Agile principes om te begrijpen dat hun problemen kunnen verschillen, maar dat de maatregelen om te verbeteren universeel zijn. Bedenk ook welke voorbeelden en casestudies je zou kunnen delen om hen te coachen over hoe SAFe werkt voor vele industrieën en organisaties.

“Hoe zal dit onze budgettering en financiële controles veranderen?” Het komt vaak voor dat leiders zich zorgen maken over hoe ze Lean Budgeting moeten toepassen en hoe ze het in de praktijk kunnen laten werken.

Bereid je voor op de vraag: “Hoe gaan we het succes van onze SAFe-transformatie meten?”.

Maak kennis met de trainers

Tom Siebeneicher

Tom Siebeneicher is an Agile trainer at Xebia Academy and an expert in digital and agile transformations.

Ook interessant voor jou

Alle trainingen bekijken
Certified SAFe for Architects

Volg onze Certified SAFe Architect (SAFe-ARCH) training en word een expert in SAFe.

Serge Beaumont

Agile Scaling
Agile schalen
3 days
In Person

Next:

21 aug, 2024

From:

€2305

Bekijk training

Kun je de cursus die je zoekt niet vinden? Er is nog meer!