ASP.NET Core Fundamentals

17 juni, 2024Hilversum, The Netherlands

3 days
In Person
ASP.NET

Microsoft heeft de volgende versie van ASP.NET geïntroduceerd: ASP.NET Core 5. Met de nieuw geïntroduceerde versie van MVC kunnen ontwikkelaars moderne en toekomstbestendige server-side webapplicaties bouwen, waarbij de MVC- en Web API-frameworks worden verenigd. Deze nieuwe versie introduceerde de meest significante verandering aan het platform sinds de oprichting vele jaren geleden.

Vind een geschikte datum

Registreer je nu

Wil je jouw team(s) of organisatie trainen?

Wesley helpt je graag verder met trainingsoplossingen op maat.

Neem contact op

Duur

3 days

Tijd

09:00 – 17:00

Taal

English

Lunch

Included

Certificering

No

Level

Foundation

Wat leer je?

ASP.NET Core 5 is het open-source framework van Microsoft voor het maken van webapplicaties en het bouwen van web-API’s. Deze cursus is erop gericht je te helpen dit framework onder de knie te krijgen, zodat je cross-platform, lichtgewicht, Cloud-Ready apps kunt ontwikkelen met uitstekende prestaties.   

Alle deelnemers bouwen een app-prototype tijdens de training met de steun van hun trainer. Deze praktische aanpak leert je hoe je zelf met ASP.NET Core 5 kunt werken, en je gaat naar huis met een stuk software dat je verder kunt bouwen.

Belangrijkste leerdoelen

  1. Verdiep je in ASP.NET Core 5, zodat je cross-platform webapplicaties en API’s kunt ontwikkelen met uitzonderlijke prestaties. Maak gebruik van AWS-services om je infrastructuur schaalbaar, betrouwbaar en zeer beschikbaar te maken
  2. Begrijp hoe ASP.NET Core 5 de MVC en Web API frameworks verenigt, zodat je moderne en toekomstbestendige server-side webapplicaties kunt bouwen. Een op AWS gebaseerde infrastructuur efficiënter maken om de prestaties te verhogen en de kosten te verlagen
  3. Leer door te doen! Ontwikkel een app-prototype tijdens de training met hands-on ondersteuning, zodat je vertrekt met tastbare vaardigheden op het gebied van softwareontwikkeling.
  4. Duik diep in de fundamenten van ASP.NET Core 5 en behandel onderwerpen als .NET 7, MVC-configuratie, Entity Framework Core, navigatie, formulieren maken, authenticatie met ASP.NET Identity, beveiliging, geavanceerde concepten, Blazor, unit testing, diagnostiek, logging, caching, prestatieoptimalisatie en implementatie.

Programma

In deze training krijg je complete informatie over hoe je webapplicaties kunt gaan bouwen met ASP.NET Core 5 MVC. Deze training ondersteunt je bij het opbouwen van een goed begrip van ASP.NET Core 5 en ASP.NET Core 5 MVC.

Overstappen naar .NET 7 en ASP.NET Core

  • Deze eerste module geeft je een overzicht van het .NET 7 platform en zijn componenten. We bekijken ook de .NET Core CLI.

Je weg vinden in ASP NET Core MVC

  • In deze module maken we samen het nieuwe project File > en kijken we wat er wordt gegenereerd. Je leert over de nieuwste bestanden, workflow en configuratieopties met ASP.NET Core.

Eerste pagina maken

  • In deze module bouwen we onze eerste ASP.NET Core-pagina’s. We beginnen met de basisconfiguratie en voegen een eerste view, model en controller toe. Je zult zien hoe routing werkt en hoe we gebruikers kunnen laten authenticeren op de site. Na deze module begrijp je al hoe een ASP.NET Core MVC app wordt gebouwd en kun je de primaire bouwstenen ervan identificeren, zoals controllers, routing en views.

Inleiding tot EF Core

  • ASP.NET Core MVC wordt ondersteund door een nieuwe versie van Entity Framework Core. Deze nieuwe frameworkversie is helemaal opnieuw ontworpen voor .NET Core. In deze module verkennen we het nieuwe framework. We zullen zien hoe het zich volledig richt op code-first benaderingen.

Voor wie is het?

Webontwikkelaars met enige voorkennis in development. Dit is een training op basisniveau, wat betekent dat we bij het begin beginnen. Maar om het meeste uit deze drie dagen te halen, is ervaring met C# en het maken van webapplicaties (HTML, CSS en JavaScript) een vereiste voor deelname. WebForms of andere ASP.NET-ervaring is een pluspunt, maar niet vereist.

Vereisten

Bekendheid met C# en basisvaardigheden op het gebied van webontwikkeling.

Studenten die nieuw zijn met MVC en doorgewinterde ASP.NET ontwikkelaars die inzicht willen krijgen in de nieuwste versie van het framework.

Inleiding tot MVC (Model-View-Controller) voor beginners, verkenning van de nieuwste versie van het MVC-framework en een overzicht van nieuwe functies en updates in deze versie van het framework.

Waarom zou je deze training volgen?

Blijf vooroplopen op het gebied van webontwikkeling.

Blijf vooroplopen op het gebied van webontwikkelingstechnologieën door geavanceerde technologie te beheersen.

Leer webapplicaties ontwikkelen.

Leer webapplicaties te ontwikkelen die naadloos werken op verschillende platforms, zodat je een concurrentievoordeel hebt op de markt.

Doe praktijkervaring op.

Doe tijdens de training praktijkervaring op door onder deskundige begeleiding een app-prototype te bouwen, zodat je vertrekt met praktische vaardigheden die je meteen kunt toepassen. Toekomstbestendig

Wat nog meer?
moet ik dat weten?

Na registratie voor deze training ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar je dieetwensen en delen we literatuur uit als je je moet voorbereiden. Tot ziens!

Training informatie

Je hebt een laptop nodig met de nieuwste versie van Visual Studio.

Reis en verblijf zijn niet inbegrepen.

Ook interessant voor jou

Alle trainingen bekijken
Applying Professional Scrum for Software Development (APS-SD)

Volg de Applying Professional Scrum for Software Development (APS-SD) training en laat je certificeren.

Scrum
Scrum.org
Software Ontwikkeling
3 days
In Person

Next:

12 jun, 2024

From:

€2095

Bekijk training
Tech Lead Masterclass

Doe mee aan de Tech Lead Masterclass en ervaar wat het echt betekent om een Tech Lead te zijn.

Patrick Kua

Leiderschap
Software Development
Software Ontwikkeling
2 days
In Person

Next:

1 – 2 jul, 2024

From:

€1570

Bekijk training
Docker and Kubernetes

Leer hoe je oplossingen kunt containeriseren en implementeren in onze Docker en Kubernetes training.

Docker
Gegevens en AI
Kubernetes
Software Development
Software Ontwikkeling
3 days
In Person

Next:

9 sep, 2024

From:

€1895

Bekijk training
Production Ready Machine Learning

Follow our Production-Ready Python for Machine Learning training course to bring your machine learning models into production.

Data Engineering
Data Science
Gegevens en AI
Machine Learning
Python
Software Ontwikkeling
Software Testing
3 days
In Person

Next:

25 sep, 2024

From:

€1895

Bekijk training
Applied DevSecOps

Verbeter je Security skills met onze Applied DevSecOps training. Doe je mee?

Marinus Kuivenhoven

DevOps
Docker
Software Development
Software Ontwikkeling
2 days
In Person

Next:

3 – 4 okt, 2024

From:

€1465

Bekijk training

Kan je de training die je zoekt niet vinden? Er is nog meer!